Jury – Guldäpplet 2020

Magnus Åkesson

Regissör och Producent på Reklambyrån Bästa Kompisar

Med över 20 års erfarenhet i reklam & filmindustrin har Magnus passion för kommunikation och att berätta en historia bara växt: -”Jag älskar att hitta små detaljer i varje projekt som får det att kännas unik och mänsklig.”

Finns det någon reklam eller marknadsföringskampanj du har en särskild relation till?
Svårt att välja. Finns så oerhört bra varumärken där ute som är fantastiska på marknadsföring. Men om jag måste nämna en kampanj så får det bli Volvo – Memories. Magisk kommunikation som slår i magen och hjärtat. Pris produkt existerar inte. Volvo är i särklass bäst på att bygga varumärke.

Lovisa Kragerud

Arkivarie & Chief Storyteller The Absolut Company

Lovisa är den första arkivarien The Absolut Company har haft och bygger upp en arkivfunktion från grunden. Det viktigaste arbetet ligger i att öppna upp arkiven till medarbetare och se till att det används. Arkiven är en ständig icke sinande källa till historisk information, anekdoter och fantastiska händelser i ett företags historia.

Finns det någon reklam eller marknadsföringskampanj du har en särskild relation till?
Radiotjänsts ’Vill du ha en snigel på ögat?’-kampanj från 1994 har satt djupa spår i mig! Jag vet inte om det är så effektivt med skrämselreklam men jag fick då redan som barn erfara vad som kunde hända om man inte betalade teleavgiften- Jag ville INTE få en snigel på ögat. Det hela resulterade i att jag nästan aldrig har ägt en TV. Haha.

Hans Nelson

Creative Director på kommunikationsbyrån Jakobsson Addemotion/Helsingborg

Hans har över 30 års erfarenhet med egen reklambyrå. Jakobsson Addemotion är specialister på varumärkesstrategi, PR, SEO/SEM/SMM (www.jakadd.se.). Hans har startat 8 företag, sitter i HIF:s och tillväxt Helsingborgs styrelse och har varit ordförande i Marknadsföreningen i Helsingborg under 7 år.

Finns det någon reklam eller marknadsföringskampanj du har en särskild relation till?
Appels introduktion till ”Macintosh 1984”. Samma år startade jag min första reklambyrå i Lund och filmen vände på George Orwells dystopi. PC stod för övervakningssamhället där individen var bevakad av storebror. Apple för individuell frihet.

Lisa Källström

Juryns ordförande och Universitetslektor i Företagsekonomi

Lisa är ekonomie doktor med inriktning på marknadsföring med särskilt intresse för platsvarumärke, samskapande  av värde och handelsdestinationer. Lisa undervisar och forskar på Ekonomprogrammet på Högskolan Kristianstad.

Finns det någon reklam eller marknadsföringskampanj du har en särskild relation till?
-Stockholm Water Festival! Barndomens somrar, med en stark känsla av att ’det här är coolt’! Jag kommer ihåg varumärkesprofilen än idag. Och hur den gula plastankan blev synonym med stadsfesten.

Kommande programpunkter

17
Feb

Kommande programpunkt

HUR SKAPAR DU MÖJLIGHETER OCH TAR TILLVARA PÅ DEM